Wiki Loves Heritage

Met Wiki Loves Heritage wil de Vlaamse overheid samen met Wikimedia België de online aanwezigheid en zichtbaarheid van het erfgoed in Vlaanderen verhogen.

Wiki Loves Heritage nodigt erfgoedbeheerders en -organisaties uit om samen met de erfgoedgemeenschappen, erfgoedliefhebbers, fotografen en Wikipedianen hun erfgoed en erfgoedzorg digitaal te ontsluiten en content te creëren op Wikipedia. 

Organisaties kiezen zelf hoe ze het project invullen: een selectie toegankelijk maken van voorwerpen die normaal gezien niet gefotografeerd mogen worden, een fotografieworkshop, een speciale rondleiding voor fotografen houden, Wikipedia-schrijfsessies organiseren…

Aan het project is ook een wedstrijd gekoppeld. Iedereen kan deelnemen door foto’s te maken van erfgoed in Vlaanderen. De foto’s worden onder een vrije licentie geüpload op Wikimedia Commons, Wikipedia's online opslagplaats van vrije mediabestanden, zodat de beelden kunnen worden gebruikt op Wikipedia en daarbuiten. De fotowedstrijd loopt van midden april tot in het najaar 2018.

 

Meer info volgt later.