Europeana Migration Collection Days

 

 

Tijdens het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed, zal Europeana een reeks collectiedagen en evenementen organiseren met musea, bibliotheken, archieven en audiovisuele collecties in heel Europa die werken rond in het thema migratie.

We hebben allemaal voorwerpen die het verhaal vertellen van waar we vandaan komen en wat ons leven vorm heeft gegeven. Voor velen van ons houdt dat verhaal een persoonlijk of familieverhaal in van het verhuizen van het ene land naar het andere. Ons cultureel erfgoed laat ons zien dat het Europa waarin we vandaag leven het resultaat is van die stroom van mensen en ideeën, die ons dagelijks leven op vele manieren verrijkt. Als onderdeel van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed nodigt Europeana mensen, jong en oud, uit deel te nemen aan haar project om een ​​online collectie, Europeana Migration Collection, op te zetten die zich toelegt op migratie. Bekijk de collectie

Sluit je aan bij Europeana om een ​​nieuwe digitale collectie te maken die het verhaal van de mensen in Europa vertelt. De eerste collectiedagen zijn in Brussel op, en in samenwerking met, het Huis van de Europese geschiedenis op 15-17 maart 2018. In heel Europa worden evenementen gepland in 2018 zoals in Ierland, Wales, Letland, Kroatië en Hongarije.

Europeana en het Huis van de Europese geschiedenis nodigen je uit om jouw persoonlijk migratieverhaal — en objecten zoals foto's, dagboeken, video's en brieven — te delen. Jong en oud worden uitgenodigd om een of meer voorwerpen mee te brengen die deel uitmaken van het migratieverhaal van hun familie en van zoveel mogelijk informatie over hen. Waar mensen de evenementen niet kunnen bijwonen, kunnen ze online bijdragen.

Deze objecten en verhalen maken deel uit van de rijke en gedeelde migratiegeschiedenis van Europa. European wil die nu voor de toekomst vastleggen en vrij beschikbaar maken voor iedereen om te ontdekken en te gebruiken voor onderwijs, onderzoek, inspiratie enz.

 

Waar? Het Huis van de Europese geschiedenis, Belliardstraat / Belliardstraat 135, 1000 Brussel, België.

Wanneer? Donderdag 15 en vrijdag 16 maart 09.00 u.-17.00 u., zaterdag 17 maart 10. 00 u.-17.00 u.

Lees meer over het eerste evenement