Oproep: Vertel je Europees verhaal van een erfgoedsite

In het kader van het Europees Erfgoedjaar organiseren de “European Heritage Days” dit jaar het initiatief “European Heritage Stories”.  Met dit initiatief willen ze de Europese dimensie van erfgoedsites en het vele werk van erfgoedgemeenschappen onder de aandacht brengen. Het gaat over bestaande “verhalen” die gemeenschappen willen delen en mogelijks willen ontwikkelen tot een project dat verder bijdraagt tot hun erfgoedgemeenschap. 

 

Vertel je het Europese verhaal van een bepaalde site, dan maak je kans op 10.000 euro als ondersteuning voor je project.

 

Wie komt in aanmerking? Organisaties die in de laatste drie jaar hebben deelgenomen aan de “European Heritage Days”, winnaars van de Europa Nostra awards en sites die het Europees erfgoedlabel dragen.

 

De “European Heritage Days” is één van de meest succesvolle culturele en participatieve events in gans Europa.  Met meer dan 50.000 events in 50 Europese landen en meer dan 30 miljoen bezoekers is het een uniek voorbeeld van “gross-root” initiatieven georganiseerd en gedeeld door burgers. In Vlaanderen zijn de Open Monumentendagen het equivalent van dit initiatief.

 

Inschrijven kan met een online formulier tot en met 20 mei. Meer informatie vind je op deze website: http://www.europeanheritagedays.com/European-Heritage-Stories/#_ftn1