Oproep voor kandidaten voor de Access City Award

Openluchtmuseum Bokrijk CC BY-NC-ND 2.0De EU Access City Award bekroont Europese steden die gedreven zijn om de toegankelijkheid voor hun bewoners en bezoekers te verbeteren en een voorbeeld vormen op het vlak van inclusie. De Award viert de gedeelde ambitie van EU-steden om een inclusief Europa te vormen waarbij alle burgers de vrijheid hebben om te wonen, te werken en te ontspannen, zonder dat ze belemmerd worden in hun mobiliteit of ervan weerhouden worden om volop mee te doen.
 
2018 met het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed vormt voor de Access City Award de ideale gelegenheid om twee extra prijzen weg te geven aan steden die bezig zijn om de toegankelijkheid tot hun erfgoed te verhogen. Dit komt bovenop de drie bestaande prijzen. 
 
De nieuwe prijs voor toegankelijkheid van erfgoed is er in twee categorieën: steden met minder dan 50.000 inwoners en steden met meer dan 50.000 inwoners. 
 
De deadline voor indiening is 16 september voor middernacht. 
 
Lees meer op de webpagina’s van de Access City Award of grasduin in de brochure n.a.v. de vorige wedstrijd, ook beschikbaar in het Nederlands.
 
 
 
 
Foto: Openluchtmuseum Bokrijk CC BY-NC-ND 2.0