Over ons

"Ons cultureel erfgoed is niet enkel een nalatenschap uit het verleden, maar ook een rijkdom voor de toekomst".
Tibor Navracsics, Europees Commissaris voor Onderwijs, Jeugd, Cultuur en Sport

Europa

De organisatie van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed (EYCH18) is in handen van de Europese Commissie.

Alle lidstaten werden gevraagd om 'nationale coördinatoren' aan te duiden. In België hebben de drie gemeenschappen en het Brussels Gewest elk een 'nationale' coördinator aangeduid. Voor Vlaanderen neemt het Departement Cultuur, Jeugd en Media die rol op.

De brede erfgoedsector wordt Europees vertegenwoordigd door een Stakeholders' Committee. Daarvoor werden 35 internationale erfgoedorganisaties geselecteerd. De geselecteerde organisaties zijn bijvoorbeeld FARO Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, EUNIC, Europa Nostra, NEMO, FEST en ICOM Europe.

 

België en Vlaanderen

Het EYCH2018 is een uitgelezen kans om het erfgoed in Vlaanderen en de rol die het speelt in de samenleving in de kijker te plaatsen.

Voor de organisatie van het EYCH18 in Vlaanderen werken het agentschap Onroerend Erfgoed en het Departement Cultuur, Jeugd en Media nauw samen met andere entiteiten binnen de Vlaamse overheid en met FARO Vlaams Steunpunt voor Cultureel Erfgoed en Herita.

Er is ook afstemming met de andere gewesten, gemeenschappen en de federale overheid.

 

Coördinator voor Vlaanderen: Brigitte Myle, erfgoedjaar@vlaanderen.be

 

Pers

Heb je een vraag over het Europees Jaar voor Cultureel Erfgoed 2018? Wil je graag enkele tips op maat van jouw magazine, krant, regio of tv-programma? Vraag het ons en we helpen met plezier!

Neem hiervoor contact op met een van onze woordvoerders:

  

Downloads

Foto's voor persgebruik.

 

Promomateriaal

Het digitale promomateriaal mag enkel volledig gebruikt en niet vervormd worden. 

Gebruik de themajaar-huisstijl-elementen zoals het logo, de hashtag #EuropeForCulture en de slogan Ons erfgoed: waar het verleden en toekomst samenkomen in je eigen communicatie en via je eigen communicatiekanalen.

Het gebruik van het promomateriaal is niet geheel vrijblijvend. Enkel de activiteiten die het officiële label hebben ontvangen, mogen het logo gebruiken.

 

Downloads

Logo, ai-formaat

Logo, jpeg-formaat

Logo, png-formaat

 

Het logo is ook beschikbaar in een aantal andere kleuren, neem hiervoor met ons contact op via erfgoedjaar@vlaanderen.be