Help mee met Wiki Loves Heritage

Je kan op verschillende manieren als vrijwilliger een bijdrage leveren aan Wikipedia en Wikimedia. Enkele voorbeelden vind je hieronder.

 

Neem deel aan de Wiki Loves Heritage-fotowedstrijd

De fotowedstrijd heeft als doel het erfgoed in Vlaanderen te illustreren onder een vrije licentie. Veel erfgoed zoals historische sites of tradities zijn beschreven op Wikipedia, maar zijn niet geïllustreerd met een representatieve afbeelding. In elke regio is er erfgoed waarvan weinig of geen afbeeldingen terug te vinden zijn op Wikimedia Commons. Iedereen kan helpen door zelf foto's te nemen en te uploaden.

 

Schrijf artikelen op Wikipedia

Wikipedia wordt geschreven door vrijwilligers. Iedereen kan aan Wikipedia bijdragen met nieuwe artikelen. Houd bij het schrijven de richtlijnen en basisprincipes in gedachten, omdat die ervoor zorgen dat de kwaliteit van Wikipedia verzekerd is.

 

Verbeter bestaande artikelen op Wikipedia

Niet alleen nieuwe artikelen worden geschreven. Je kan helpen de kwaliteit van bestaande artikelen te verbeteren.

 

Upload vrije inhoud

Upload bestanden onder een vrije licentie en verrijk Wikipedia en haar zusterprojecten met vrije media, waaronder afbeeldingen, geluidsbestanden en video's. Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden. Zij zijn zelf kennis en illustreren geschreven kennis.