Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Online aanvragen

U kunt via de webapplicatie KIOSK online subsidies aanvragen binnen het Kunstendecreet en het Cultureelerfgoeddecreet van 24 februari 2017.

KIOSK vraagt om enkele verplichte bijlagen op te laden.

Meer info over het gebruik van de webapplicatie KIOSK (handleiding, veelgestelde vragen, ...).


Cultureel Erfgoed

Hebt u na het lezen van de veelgestelde vragen en de handleiding nog vragen over KIOSK, neem dan contact op met het Departement Cultuur, Jeugd en Media:

  • mail vanuit de KIOSK-applicatie via de knop ‘contacteer ons’. Vermeld daarbij het dossier-ID en de naam van de persoon of organisatie die u vertegenwoordigt in de onderwerpsregel
  • neem rechtstreeks contact op met uw dossierbehandelaar (telefonisch of per e-mail). Indien die niet bereikbaar is kan u ons ook contacteren op het algemene e-mailadres (cultureelerfgoed@europeeserfgoedjaar2018.be) of telefoonnummer (02 553 68 11).

Ondersteuning (telefonisch of per mail) is enkel beschikbaar tijdens de kantooruren (9u-17u). We raden organisaties daarom aan om niet tot het allerlaatste moment te wachten voor het indienen van hun aanvraag.

Opgelet: vanaf dit najaar vraagt u ook projectsubsidies cultureel erfgoed aan via KIOSK. De module om in te dienen zal klaar zijn begin september. Om u een idee te geven van de invulvelden en tabbladen in het systeem, maakte het departement Cultuur, Jeugd en Media vragenlijsten op. Die vragenlijsten zijn een voorlopige versie van de velden die in KIOSK zullen komen. Gebruik die documenten niet voor uw subsidieaanvraag. 

Tegen 1 oktober worden aanvragen voor de inhaalbeweging digitale collectieregistratie bij collectiebeherende cultureel-erfgoedorganisaties (vragenlijst) verwacht.

Tegen 15 oktober worden aanvragen voor de landelijke en internationale projecten (vragenlijst) en voor projecten die cofinanciering vereisen (vragenlijst), verwacht.

Meer informatie over het aanvragen van projectsubsidies vindt u in de richtlijnen (pdf).


Kunsten

 

Als bij het opstellen van uw subsidieaanvraag niet alles duidelijk is, dan kan u contact opnemen met het Departement CJM door te mailen vanuit de KIOSK-applicatie via de knop ‘contacteer ons’. Vermeld daarbij het dossier-ID en de naam van de persoon of organisatie die u vertegenwoordigt in de onderwerpsregel.

 

Aanvullend: schrijf je via Kunstenpunt in op de infosessies en workshops over het Kunstendecreet en lees praktische informatie in een online praktijkgids. Hebt u nog meer informatie nodig om uw aanvraag te situeren binnen de mogelijkheden van het Kunstendecreet, dan kunt u bij Kunstenpunt ook terecht via e-mail en telefoon. Let op: maatwerk zoals aanvraagdossiers nalezen, begrotingen maken, contracten of statuten opstellen, behoren niet tot de opdracht van het steunpunt.