Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Nieuws

Aanvraag projectsubsidies binnen Cultureel Erfgoeddecreet gewijzigd

Aanvraag projectsubsidies binnen Cultureel Erfgoeddecreet gewijzigd

05.07.2018

Er zijn enkele zaken veranderd bij het aanvragen van projectsubsidies binnen het Cultureel Erfgoeddecreet.

Bekijk het filmpje (YouTube) voor meer uitleg of ga naar www.kunstenenerfgoed.be/nl/erfgoedprojecten.

Steltenlopen in Merchtem

Steltenlopen in Merchtem op Inventaris Vlaanderen voor Immaterieel Cultureel Erfgoed

04.07.2018

De minister van Cultuur besliste Steltenlopen in Merchtem toe te voegen aan de Inventaris Vlaanderen voor Immaterieel Cultureel Erfgoed. Twee keer per jaar kunnen elementen van immaterieel cultureel erfgoed worden opgenomen op de Inventaris Vlaanderen voor Immaterieel Cultureel Erfgoed. Deze inventaris draagt bij tot de zichtbaarheid en stimuleert het bewust omgaan met immaterieel cultureel erfgoed. De Inventaris Vlaanderen voor Immaterieel Cultureel Erfgoed telt nu 53 elementen.

NTGent(c)PhileDeprez

Beoordelaars voor de commissies Kunsten: oproep verlengd tot 10 juli

02.07.2018

U hebt nog tot  dinsdag 10 juli de kans om beoordelaar te worden in de Beoordelingscommissies Kunsten. De oproep werd zopas met een week verlengd. Iedereen met kennis over de kunstensector, een kritische geest en een precieze pen maakt een kans. Schrijf u dus snel in!

Pleidooi voor meer open data

Pleidooi voor meer open data

28.06.2018

De Commissie Digitaal Erfgoed van de Taalunie publiceerde in juni 2018 het rapport aanbevelingen over open data in de cultuursector. Met dit rapport wil de commissie zowel de mensen in de cultuur- en erfgoedwereld als de beleidsmakers ervan doordringen dat open data in het belang zijn van onze kennismaatschappij. Met dit doel worden aanbevelingen verduidelijkt aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Berlin Call to Action

Berlin Call to Action: oproep voor een ambitieus Europees actieplan voor erfgoed

27.06.2018

Van 18 tot 24 juni vond in Berlijn de European Cultural Heritage Summit plaats. Talloze organisaties, instellingen, overheden, erfgoedexperten, onderzoekers, studenten en vrijwilligers namen er deel aan debatten, rondleidingen, conferenties of workshops rond erfgoed. Het grote beleidsdebat op 22 juni, met als thema ‘Sharing heritage – sharing values’, werd afgerond met de lancering van de Berlin Call to Action, een oproep voor een ambitieus Europees actieplan voor erfgoed.

Pagina's

september

  • «
  • »
ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30