Het agentschap maakt een financieel-zakelijk advies op en de beoordelingscommissie een artistiek-inhoudelijk advies. Deze beoordelingscommissie is samengesteld uit leden van de pool van beoordelaars. Meer info over het beoordelingssysteem.
In uw aanvraag zal u kunnen aangeven op welke functie(s) en binnen welke discipline(s) u wil inzetten binnen uw werking. Deze zelfprofilering bepaalt het profiel van de (groep van) beoordelaars die het artistiek- inhoudelijke advies schrijft. Als een aanvraag bijvoorbeeld aangeeft dat er wordt ingezet op ‘ontwikkeling’ binnen de discipline ‘beeldende kunst’, dan wordt dat dossier voorgelegd aan een beoordelingscommissie die deze expertises bevat.
Zo worden (clusters van) dossiers gekoppeld aan een (groep van) beoordelaars.
Bekendmaking voorlopig voorstel van beslissing aanvraag werkingssubsidie 2017-2021
Vanaf 10 februari kunnen de aanvragers het voorlopige voorstel van beslissing over hun dossier, beter bekend als het preadvies, consulteren via de tool KIOSK. De organisaties hebben na ontvangst van deze adviezen de mogelijkheid om hierop binnen de 10 werkdagen te reageren via de tool.
U kan kiezen om een advies te aanvaarden of om te reageren. U kan reageren op zowel het zakelijk als het artistieke advies. Als u wenst te reageren, dan kan u dit, afhankelijk van het advies, met een repliek of met een verhaal.
De repliek- of verhaalprocedure dient niet om een herkansing op basis van een gewijzigd of nieuw aanvraagdossier mogelijk te maken. U kan dus geen nieuwe informatie toevoegen. Wel kan u wijzen op bijvoorbeeld interpretatiefouten of vergissingen en een toelichting formuleren aan de hand van de elementen uit uw aanvraagdossier.
Repliek
Wanneer een advies positief is en dus de conclusie voldoende, goed of zeer goed heeft gekregen, kan u een repliek indienen. Een repliek betekent dat de aanvrager reageert naar de commissie of de (zakelijk) adviseur die het voorlopige advies heeft opgemaakt. De adviseur zal op basis van uw reactie het zakelijk advies herbekijken. De groep beoordelaars, aangevuld met één beoordelaar die niet betrokken was bij de opmaak van het voorlopige advies, zal het artistieke advies herbekijken.
Verhaal
Wanneer een advies negatief is en dus de conclusie volstrekt onvoldoende of nipt onvoldoende is, kan u een verhaal indienen.
Wanneer u een verhaal indient, start een verhaalcommissie een ontvankelijkheidsprocedure op basis van de volgende criteria die niet cumulatief zijn:
- correctheid van de gevolgde procedure bij de beoordeling van het subsidiedossier;
- correctheid van de gevolgde methodiek bij de beoordeling van het subsidiedossier;
- validiteit van de aangevoerde argumenten door de aanvrager van het verhaal.
Indien de verhaalcommissie het verhaal ontvankelijk verklaart, wordt uw oorspronkelijke aanvraag ter advisering voorgelegd aan een beoordelaarsgroep (artistiek) of adviseur (zakelijk) die niet betrokken waren bij de opmaak van het voorlopig advies. De beoordelaars zullen voor het uitbrengen van dit advies beschikken over het oorspronkelijke aanvraagdossier, het verhaaldossier en de behandeling van de ontvankelijkheid van dat verhaal door de verhaalcommissie.
Hoe
In KIOSK kan u zowel bij repliek als bij verhaal gericht reageren per rubriek of per criterium uit het advies. De reactie volgt dus dezelfde structuur als het advies zelf. Het spreekt voor zich dat het aangewezen is om enkel gericht te reageren op die onderdelen waarin u op foute interpretaties wil wijzen.
Bij een verhaal kan u bovendien ook afzonderlijk aangeven waarom uw reactie volgens u aan één of meer ontvankelijkheidscriteria voor het verhaal beantwoordt. Als u bijvoorbeeld wil argumenteren dat de methodiek bij de beoordeling niet correct verliep kan u daarbij ook verwijzen naar de bespreking van 1 of meerdere criteria, waarbij u bij de betreffende criteria nog verder kunt uitleggen waarom u dat vindt.