Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Ligging

Arenberggebouw

Het Arenberggebouw ligt in hartje Brussel:

  • in de Arenbergstraat
  • tussen de Sint-Hubertusgalerij, de Beenhouwersstraat en de Bergstraat
  • op wandelafstand van de Grote Markt.

Openingsuren

  • Het Arenberggebouw is op weekdagen open van 8u tot 19u.
  • Van 17u tot 19u is er een bewaker aanwezig aan het onthaal.
  • Na 19u kunt u het gebouw enkel nog verlaten via de nooduitgang.

Bezoekers

Bezoekers melden zich aan bij de ontvangstbalie op het gelijkvloers. De balie verwittigt de betrokken persoon die de bezoeker komt ophalen. Algemeen geldt dat bezoekers niet zonder begeleiding/opvang worden toegelaten in het gebouw.

Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer

Het Arenberggebouw ligt op wandelafstand van het Centraal Station. Voor meer informatie over de uurregelingen van de treinen, raadpleeg de website van de NMBS. In het Centraal Station kunt u ook de metro nemen. De halte ligt op de lijn 1 Wetstation - Stokkel en lijn 5 Erasmus – Hermann-Debroux. Voor meer informatie, raadpleeg de website van de MIVB. In de buurt van het Centraal Station bevinden zich een aantal haltes van verschillende buslijnen. Raadpleeg daarvoor de website van de MIVB. Toegankelijkheid voor personen met een beperkte mobiliteit De toegang voor personen met een beperkte mobiliteit bevindt zich aan Arenbergstraat nummer 5 (poort aan de voorkant van het gebouw). Meld u aan bij het onthaal door aan te bellen aan de poort. Het onthaalpersoneel zal u binnenlaten en verder begeleiden. Indien u tijdig verwittigt dat u met de wagen komt, kunt u gebruikmaken van een daartoe voorziene parkeerplaats in het gebouw.

Met de wagen

Neem de kleine ring van Brussel. Ter hoogte van de Kruidtuin, neemt u de Pachecolaan, richting Nationale Bank en Centraal Station. De Arenbergstraat bevindt zich aan de vierde verkeerslichten rechts (kruispunt Berlaimontlaan, Arenbergstraat, Keizerinlaan en Loxumstraat).

Parking

In de parking van het Arenberggebouw zijn enkel dienstwagens toegelaten.

Bezoekers kunnen best de parking Grote Markt gebruiken, gelegen op wandelafstand van het Arenberggebouw. Er zijn 2 ingangen voor de parking Grote Markt:

  • via de Keizerinlaan
  • via de Grasmarkt.

De parking verlaten kan enkel via de Keizerinlaan.

Meer informatie op de website van Interparking.

Leveringen

Leveranciers kunnen binnenrijden langs de achterkant van het gebouw. De garagepoort is gesitueerd op Beenhouwersstraat 48 en geeft toegang tot een 'binnenstraat', door het gebouw. Via de binnenstraat kunnen ze de levering tot vooraan het gebouw brengen. Daar is een dubbele deur die toegang geeft tot de archiefruimte op het niveau -1 en tot de liften.

Leveringen gebeuren best met een bestelwagen. Er is niet veel manoeuvreerruimte in de Beenhouwersstraat en in de binnenstraat. Vrachtwagens kunnen best de leveringen in de Arenbergstraat afzetten en met een handpallettruck binnenrijden via Arenbergstraat 5. De poort aan Arenbergstraat 5 geeft ook toegang tot de binnenstraat.

Meer informatie over de bereikbaarheid van gebouwen van de Vlaamse overheid vindt u in de bereikbaarheidsgids van de Vlaamse overheid.

Depot Schaarbeek

Postadres

Gallaitstraat 86, 1030 Brussel

Leveringen

Vanderlindenstraat 46, 1030 Brussel

Frans Masereel Centrum

Masereeldijk 5, 2460 KASTERLEE
T +32 (0)14 85 22 52


Openbaar vervoer

Neem de trein naar Turnhout of Geel. Vanuit deze stations is er een busverbinding met nummer 490 - 492 richting Kasterlee. Stap uit aan de halte Houtum. Vanaf de bushalte is het Frans Masereel Centrum op wandelafstand te bereiken. Aan de verkeerslichten neem je rechts Zaardenstraat en daarop volgend de eerste zijstraat rechts Masereeldijk. Je vindt het Frans Masereel centrum op 200 meter aan de rechterkant.

Met de auto

(Opgelet: sommige gps systemen kennen enkel de oude straatnaam: Zaardendijk 20)
Via de autosnelweg E34, rijrichting Eindhoven.
Neem afrit 24 Kasterlee. Rij door het centrum van Kasterlee richting Geel en volg de wegwijzers naar het Frans Masereel Centrum.

Per taxi

Vanuit het station van Turnhout of Geel kan je een taxi nemen (+/- 25 euro).

 

Kasteel van Gaasbeek

Kasteelstraat 40, 1750 GAASBEEK

T +32 (0)2 531 01 30 - kasteelvangaasbeek@vlaanderen.be


Met de wagen

Vanuit Gent, Antwerpen, Brussel: grote Brusselse ring, afrit 15 a, richting Vlezenbeek

Met de lijnbus

Vanuit Brussel-Zuid, lijn 142 (Gaasbeek-Leerbeek), halte Kasteel van Gaasbeek

Met de metro

Vanuit Brussel, Lijn 5 tot eindhalte Erasmus, overstappen op lijnbus 142 (Gaasbeek-Leerbeek), halte Kasteel van Gaasbeek

Wegbeschrijving

  • Check www.slimweg.be voor een uitgebreide beschrijving.
  • GPS 50° 48' 0.1476" N, 4° 12' 8.1972" E (Kasteelstraat 38)

Landcommanderij Alden Biesen

Kasteelstraat 6 B, 3740 BILZEN

aldenbiesen@vlaanderen.be