Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Agenda

Zaterdagklanken

Location: 
Luisterdepot, Kallo
Decaporgel
DecaporgelDecaporgel

Vanaf 26 april krijgt het grote publiek de kans om elke laatste zaterdag van de maand een geleid bezoek te brengen aan de orgelcollectie Ghysels in het kijk- en luisterdepot in Kallo.

Vanaf 26 april krijgt het grote publiek de kans om elke laatste zaterdag van de maand een geleid bezoek te brengen aan de orgelcollectie Ghysels in het kijk- en luisterdepot in Kallo. De collectie wacht daar op een definitieve verhuizing naar het Museum Vleeshuis in Antwerpen.

De bezoeker krijgt de een chronologisch overzicht van wat er de afgelopen 125 jaar aan mechanische muziekinstrumenten is geproduceerd, gaande van salon- en kermisinstrumenten tot de monumentale dansorgels. De collectie Ghysels  illustreert het technisch vakmanschap op gebied van orgelbouw dat in Vlaanderen, en vooral in Antwerpen, aanwezig was. Tijdens het bezoek krijgt men een goed beeld van het boeiende verhaal van de danscultuur en het kermisvertier uit het begin van de 20ste eeuw. Uiteraard zullen ook enkele orgels spelen.

Zaterdagklanken wordt op vraag van de Vlaamse overheid, georganiseerd door de Stad Antwerpen, elke laatste zaterdag van de maand, vanaf 26 april 2014. 

Er is een rondleiding om 14 uur en één om 15.30 uur, maximum 15 personen. 

Vooraf inschrijven is verplicht en kan vanaf 1 april 2014: 

  • via de website www.infocultuur.be 
  • bij Info Cultuur, Wisselstraat 12 (hoek Grote Markt), 2000 Antwerpen
  • telefonisch tel. 03 338 95 85

Prijs: 8 euro per persoon, 12 euro per persoon met CD.

Elke bezoeker ontvangt een folder met tekst en beeld.